Мисия

Мисията на Фондация „Градище“ е да развие предприемаческата екосреда в Габрово и региона, както и да насърчи диалогa и комуникацията между граждани, бизнес-сектор и държавните институции на национално и местно ниво.

Визия

Габрово да бъде привлекателна дестинация за високо технологични компании, предприемачи, фрийлансъри и студенти. Място, където хората с идеи ще срещнат подкрепа на вече утвърдения бизнес, лесен достъп до финансови ресурси и квалифицирана работна ръка.

Цели

  • Организиране на събития, семинари и състезания свързани със социалното предприемачество
  • Повишаване на финансовата и правната култура на обществото
  • Осъществяване на кариерно ориентиране за ученици и студенти
  • Подпомагане на стартъп фирми в техните първи стъпки
  • Създаване на споделено пространство, където бизнес и неправителствени организации да намерят пресечна точка в осъществяването на идеите си.

Философия

Колко от вас биха се съгласили с твърдението, че България е страна на възможностите? При всички проблеми, които ни заобикалят, може би звучи налудничаво. Но нека се замислим.

Знаем, че много от проблемите в България са на институционално ниво, но колко пъти сме били недоволни от обслужването или на пазара не е имало продукт, предлагащ решението, което търсим? Това са примерни проблеми, но погледнато от друга страна – това са възможности за придобиване на конкурентно предимство. Нужно е единственото да погледнем на проблемите като на възможности. Едва тогава ще видим една различна България.

Любопитни факти

Градище е местност близо до центъра на Габрово. Това е един от любимите райони на много габровци и гости на града. Освен, че е приятно и красиво място за отдих, Градище съчетава минало и настоящи технологии – в тази местност се намират разкопките на крепостта Градище (4-6 век), а на върха й е разположена Радиорелейна и телевизионна станция Градище. Предвид надморската височина на Градище, тя е притегателен център на всеки, който иска да види града от високо и да се наслади на невероятната гледка.

Избрахме това име, защото е емблематично за габровци. Това е едно от местата, където обичаме да ходим, за да се откъснем от ежедневието и да се насладим на природата. Мястото където да помислим спокойно и да видим голямата картинка.

Като допълнение можем да споменем, че е и игра на думи – Гради и ще. Вярваме, че всички заедно трябва да градим за едно по-добро бъдеще.