Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

 

Умните градове като концепция не са нещо ново, но с напредването на технологиите става все по достъпна както за големите мегаполиси така и за малките градове. Отворените системи позволяват изграждането на инфраструктурите с минимални бюджети, а създаването на общности от ентусиасти и професионалисти дава възможност на всеки да се включи в тези процеси.

 

ПРОГРАМА

18.30 Регистрация

19.00 Бъдещето на умните градове

  • Концепцията за Умни градове в контекста на Индустрия 4.0
  • Система за информация, известяване и управление на кризисни и бедствени ситуации.
  • Технологията LoRaWAN представена като за всеки. Изграждане на общност от поддръжници.
  • Околна среда – придвижване с една стъпка напред.
  • Транспорт – обществен и частен.
  • Електроенергия, осветление, вода и др.
  • Бизнес модели, концепции и примерни проекти.

20.30 – Въпроси и отговори / Нетуъркинг

 

ЛЕКТОР

Невен Боянов е съосновател на Клуб Програмистите във Велико Търново – организация с нестопанска цел, насочена към образованието, създаване на нови умения и личностното развитие за хора от всички възрасти в областта на информационните технологии.

Той е създател и на различни проекти като Тинузавър и Интерлекта. Тинузавър започва като лична инициатива за разработка на микроконтролерна платка за собствени продукти и за обучение по хардуер и софтуер. В момента проектът е бизнес с устойчив модел базиран на софтуер и хардуер с отворен/свободен код и лиценз. Интерлекта, от своя страна, е продуктова фирма в областта на мобилните комуникации и телемедицината с офиси в България и САЩ.

Невен определя себе си като непоправим стартъп ентусиаст, предприемач, преподавател, активист в Клуба на Програмистите във Велико Търново.

ЦЕНА
Цената на събитието е 10 лв.

Регистрирай се!

Предлагаме ви да разгледате и нашите пакети, с които може да посетите няколко наши събития от програмата за 2018 и 2019 година.

С ПОДКРЕПАТА НА